גורמים, סוגים נפוצים ותסמינים

גיל – קטרקט נפוץ (תלוי גיל)

קטרקט שנגרם בשל גיל, קרוי גם "קטרקט נפוץ" המתבטא בהתעכרות של העדשה הטבעית, הגורמת להפרעה בחדות ובאיכות הראיה. תופעת הקטרקט, נובעת מתהליך ההזדקנות הטבעי של העדשה שקורה בדרך כלל מעל גיל 60, אך יכול להופיע גם בגיל צעיר יותר. הופעת קטרקט אינה מעידה על מחלה כללית אחרת, אלא על תהליך טבעי של הזדקנות עדשת העין והתעכרותה.

פגיעה חיצונית – קטרקט חבלתי (טראומתי)

קטרקט חבלתי – טראומתי, מקורו בפציעה, חדירה של גוף זר או פגיעה ישירה באזור העין. הקטרקט החבלתי יכול להופיע בכל גיל מאחר ומקורו בחבלה חיצונית ונזק ישיר לאזור העין ויתבטא בהתעכרות של העדשה הטבעית הגורמת להפרעה בחדות ובאיכות הראיה.

תרופות – קטרקט שמקורו בתרופות

קטרקט שמקורו בתרופות יתבטא גם הוא בהתעכרות העדשה הטבעית בעין ופגיעה באיכות הראייה. ישנן תרופות מסוימות, כגון תרופות סטרואידיות שקשורות להתפתחותה או החמרתה של תופעת הקטרקט בעקבות ההשפעה על עדשת העין.

סכרת – קטרקט שמקורו במחלת הסכרת

תופעת הקטרקט מתבטאת בהתעכרות של העדשה הטבעית, הגורמת להפרעה בחדות ובאיכות הראיה. תופעת הקטרקט, נובעת מתהליך ההזדקנות הטבעי של העדשה שקורה בדרך כלל מעל גיל 60, אך בקרב חולי סוכרת קיים סיכון מוגבר להתפתחות קטרקט גם בגילאים צעירים יותר.

תסמינים לקטרקט

העכירות בעדשה מתבטאת בעיקר בירידה הדרגתית בחדות ובאיכות הראיה. בשלבים המוקדמים יכול הקטרקט להתבטא כשינוי במספר המשקפיים בלבד, אך לאחר מכן לא ניתן לתקן את הירידה בראייה באמצעות משקפיים. בנוסף עלולה העכירות לגרום לסנוור, שינוי תדיר במרשם המשקפיים, קושי בראיה באור חלש וכן שינוי בראיית צבעים. הקטרקט לרוב מתפתח בשתי העיניים אך לעיתים לא באותו קצב.

טיפול בקטרקט

בשלבים המוקדמים ניתן לטפל בקטרקט בעזרת משקפיים, אבל כאשר העכירות מתקדמת והראייה מיטשטשת, הטיפול היעיל היחיד שקיים היום לקטרקט הינו ניתוח. לא ניתן לרפא או למנוע התפתחות של קטרקט בעזרת תרופות או כל טיפול אחר. ההחלטה על ביצוע ניתוח נקבעת לאחר בדיקה ע"י רופא עיניים על פי חומרת ההפרעה בראיה, ובהתאם לצרכי המטופל ורצונותיו.

ניתוח קטרקט

ניתוח הקטרקט כולל הוצאה של העדשה העכורה והשתלת עדשה תוך עינית מלאכותית בחלק הפנימי הקדמי של העין. ניתוח זה הוא השכיח ביותר ברפואה ובעל סיכויי הצלחה של כ- 95-98%, מהגבוהים ביותר ברפואה. הניתוח מבוצע באופן אמבולטורי (ללא אשפוז) בהרדמה מקומית, ע"י טיפות ולרוב ללא הזרקה, אורך כחצי שעה ובדרך כלל אין כאבים במהלך הניתוח. מרבית ניתוחי הקטרקט במרכז הרפואי עין טל מבוצעים בלייזר, אולם ניתן לבצע את הניתוח ללא שימוש בלייזר, כמפורט מטה.

ניתוח קטרקט ידני ללא שימוש בלייזר

בשיטה המסורתית של ניתוח הקטרקט מבצע המנתח באופן ידני באמצעות מכשירים כירורגיים את שלבי הניתוח הראשונים: חיתוך של פתחי כניסה בקרנית, פתח בקופסית העדשה וכן חיתוך של העדשה העכורה למקטעים. המשך ההליך מבוצע בשיטת הניתוח המקובלת "פאקומולסיפיקציה" שהינו מכשיר אולטרסאונד, המבוסס על טכנולוגיית הלייזר. בשיטה זו המכשיר מוכנס דרך חתך זעיר, מרסק את העדשה ושואב את חומר העדשה העכורה החוצה. דרך אותו חתך מושתלת עדשה תוך עינית זכה, המחליפה את העדשה הטבעית שהוצאה, והיא נפרשת בתוך העין ומקובעת בקופסית העדשה. על פי רוב אין צורך לתפור את החתך הניתוחי. ישנם מקרים בהם הבחירה בניתוח קטרקט ללא שימוש בלייזר נובעת מסיבות שונות לדוגמא, עכירות בקרנית, מפתח עין קטן, אישון שלא מתרחב, רצון לשלב את ניתוח הקטרקט עם ניתוחים אחרים והעדפות של המנתח.

ניתוח קטרקט באמצעות לייזר

שיטה חדשנית זו FLACS- Femtosecond Laser Assisted Cataract Surgery בניתוחי הקטרקט מתבצעת באמצעות מכשיר לייזר מתקדם ("פמטוסקונד לייזר") הפועל במרכז הרפואי עין טל. השימוש במכשיר הלייזר מאפשר חיתוך מבוקר ומדויק מאוד של העדשה והקרנית בשלבים הראשונים של הניתוח: ⦁ יצירת פתחי כניסה בקרנית - שנעשים באופן מדויק וללא צורך בסכין. ⦁ יצירת פתח עגול בקופסית העדשה - המאפשר מיקום מדויק וממורכז להשתלת העדשה התוך עינית. דיוק זה הינו בעל חשיבות מכרעת בהשתלת עדשות מתקדמות, עדשות "פרימיום" כגון: עדשות מולטי-פוקליות או עדשות טוריות מתקנות צילינדר. ⦁ חלוקת העדשה העכורה למקטעים - מאפשרת שימוש באנרגיית אולטרסאונד פחותה לריסוק העדשה. הריסוק מתבצע בקלות ומקטין את הסיכון להתפתחות בצקת בקרנית. שיטה זו מעלה את רמת הדיוק, הבטיחות והבקרה של הניתוח. יתר שלבי הניתוח נותרים זהים לניתוח ללא הלייזר. בנוסף, האפקט האופטי של העדשה המושתלת זהה לזה המתקבל לאחר ניתוח ידני.

איור ניתוח קטרקט באמצעות לייזר
המשך ההליך מבוצע בשיטת הניתוח המקובלת "פאקומולסיפיקציה" שהינו מכשיר אולטרסאונד, המבוסס על טכנולוגיית הלייזר. בשיטה זו המכשיר מוכנס דרך חתך זעיר, מרסק את העדשה ושואב את חומר העדשה העכורה החוצה. דרך אותו חתך מושתלת עדשה תוך עינית זכה, המחליפה את העדשה הטבעית שהוצאה, והיא נפרשת בתוך העין ומקובעת בקופסית העדשה. על פי רוב אין צורך לתפור את החתך הניתוחי.

ניתוח משולב קטרקט וגלאוקומה

גלאוקומה היא מחלה שכיחה, והיא נפוצה במיוחד במטופלים שמועמדים לניתוח קטרקט. ניתוח קטרקט הוא הזדמנות חשובה להעריך את מצב הגלאוקומה ובמיוחד את מצב האיזון של הלחץ התוך עייני. יש מגוון רחב של ניתוחי גלאוקומה שאפשר לשלב עם ניתוח קטרקט, וההתאמה נעשית בהתאם למצבו הספציפי של המטופל, ולאחר הערכה מסודרת של מומחה לקטרקט ולגלאוקומה. במטופלים אלו אמנם אפשר לבצע ניתוח קטרקט רגיל ולהמשיך את הטיפול הרגיל לגלאוקומה, אולם כדאי בהחלט לשקול לשלב את ניתוח הקטרקט עם ניתוח גלאוקומה. היתרון בשילוב של השניים הוא ביכולת להפחית את השימוש בטיפות באופן כרוני, לשפר את השליטה בלחץ התוך עייני, ולהוריד את הסיכוי לצורך בניתוחי גלאוקומה נוספים בהמשך הדרך.

ניתוח משולב - קטרקט ורשתית

ניתוח הרשתית המודרני הנפוץ כיום נקרא "ויטרקטומיה" (כריתת זגוגית). ניתוח זה הוא שיטת הטיפול המקובלת כיום למגוון רחב של מחלות רשתית, ובהן ממברנה אפירטינלית, חור מקולרי, הפרדות רשתית, דימום בזגוגית ועוד. בניתוח זה מוצאת הזגוגית - הג'ל השקוף שממלא את רוב חלל העין - כך שיש גישה לרשתית וניתן לבצע את הפרוצדורה המתאימה למחלה שבה יש לטפל. ניתוחי ויטרקטומיה התפתחו מאוד בשנים האחרונות, וכיום ניתן לבצע את רובם הגדול של הניתוחים בהרדמה מקומית, ללא צורך בתפרים, עם תוצאות טובות והתאוששות קצרה וקלה יותר מבעבר. ניתוח ויטרקטומיה מכל סיבה שהיא גורם להתקדמות של התפתחות קטרקט (ירוד), במיוחד במטופלים מעל גיל 50. לכן במקרים רבים ניתן לשלב ניתוח ויטרקטומיה עם הסרת ירוד. השילוב מאריך את הניתוח בכ-10 דקות נוספות, ומאפשר למעשה לטפל בשתי בעיות יחד - במחלת הרשתית ובקטרקט. בדרך זו ניתן גם להגיע לשיפור מוקדם יותר בראייה, "לחסוך" ניתוח נוסף בעתיד, מבלי להתפשר על איכות תוצאות הניתוח. השילוב כדאי במיוחד במטופלים שכבר יש להם מידה מסויימת של קטרקט, שצפוי להתקדם תוך זמן קצר לאחר ניתוח הרשתית. הניתוח המשולב מבוצע ע"י מומחה רשתית, וניתן לשלב את הויטרקטומיה גם עם הסרת ירוד בלייזר, וגם עם עדשות מתקדמות. 

הליך ניתוח קטרקט

אבחון ראשוני, הערכה ובדיקות טרום ניתוח קטרקט

הפגישה הראשונית מטרתה אבחון ובדיקה של הרופא המומחה. תחילה, עם ההגעה למרכז הרפואי יש לגשת לעמדת המזכירות הרפואית לרישום. לאחר מכן מתבצעת הפנייה לבדיקה של חדות הראייה ומדידות על ידי אופטומטריסט. עם סיום הבדיקות מבצע הרופא בדיקה מקפת, מאבחן את הבעיה ומחליט האם יש צורך בהמשך טיפול ובניתוח קטרקט. בניתוח קטרקט תוך שימוש בעדשה רגילה, חד מוקדית (מונו פוקאלית), המאפשרת ראייה חדה למוקד אחד בלבד, ניתן להתקדם לתיאום תור לניתוח קטרקט. טרום הניתוח יש לבצע בדיקות להתאמת עדשות תוך-עיניות ולכן מבוצעת בדיקת רופא ובדיקת ביומטריה שמטרתה מדידות התאמה. חשוב לדעת כי לפני בדיקת ביומטריה יש להסיר עדשות מגע לצורך דיוק המדידה. מרכיבי עדשות מגע רכות מתבקשים להסיר העדשה לפחות כשבוע לפני הבדיקה, ומרכיבי עדשות מגע קשות לפחות כשבועיים לפני המדידות. לקראת ניתוח קטרקט עם עדשות מתקדמות יש לבצע כחודש לפני מועד הניתוח "בדיקת פרימיום" להתאמת עדשות מתקדמות (מולטיפוקליות ו/או טוריות) במרכז עדשות הפרימיום. בדיקה זו מבוצעת על ידי צוות אופטומטריסטים מיומן ומקצועי וכוללת מדידות ביומטריה במספר מכשירים שונים, מיפויי קרנית, מיפוי רשתית, בדיקת ראיה ועוד. לאחר מכן יבוצע עיבוד הנתונים וחישוב כוח העדשה, ולפיהם יחליט הרופא לגבי סוג העדשה המומלצת. בנוסף, נדרשים בדיקות ואישורים נוספים לקראת ניתוח הקטרקט וביניהם אישור רופא משפחה שאין מניעה מביצוע הניתוח, בדיקות דם ובדיקת א.ק.ג.. בדיקות אלו נבדקות על ידי הרופא המנתח והמשך הטיפול נתון לשיקול דעתו. בהנחה שמטופל מסוגל לשכב על הגב בנוחות במשך חצי שעה, נדיר שבעיה רפואית אחרת מונעת את ביצוע הניתוח בהרדמה מקומית.

במהלך יום הניתוח

ביום הניתוח מזומן המנותח כשעה לפני מועד הניתוח, לצורך השלמת סידורים מנהלתיים והכנה לקראת הניתוח. אנו ממליצים לפנות את יתרת היום בידיעה שהתהליך כולו עשוי להמשך מספר שעות. תחילת התהליך הינו בקבלה בדלפק המזכירות הרפואית שם משלימים את כל הפרטים האישיים, מעבירים את תוצאות הבדיקות הרפואיות, מכתב מרופא המשפחה וכל מסמך רפואי שנדרש. לאחר תהליך הקליטה מלווה המטופל על ידי אח לחדר הרופא המרדים לתשאול קצר. לאחריו, ממשיכים לחדר הכנה לניתוח. בחדר ההכנה מטפטפים טיפות להרחבת האישון, ניתנים חומרי ההרדמה והאלחוש, ולוקחים מדדים כגון: לחץ דם ודופק וממתינים להשפעת הטיפות. במהלך ההמתנה מגיע הרופא המנתח לשיחה קצרה טרם תחילת הניתוח. ניתוח קטרקט המבוצע כמקובל כיום הינו באמצעות לייזר, כך שתחילה מבוצע טיפול הלייזר בחדר ייעודי, ולאחריו עוברים לחדר הניתוח להמשך שלבי הניתוח. במהלך הניתוח תתכן תחושת לחץ קלה בעין ומטופלים מדווחים על ראיית צבעים וצורות בדומה לקליידוסקופ. העין המנותחת מוחזקת פתוחה על ידי מכשור ייעודי, והמטופל מביט היישר לאור במהלך הניתוח. האור מסנוור בהתחלה, אבל מתרגלים אליו בדרך כלל תוך פחות מדקה. הניתוח אורך כחצי שעה ובדרך כלל לא מלווה בכאבים. בסיום הניתוח עוברים לחדר ההתאוששות כאשר העין מכוסה במגן פלסטיק שקוף ולעיתים נחבשת, על פי החלטת הרופא המנתח. לאחר זמן התאוששות מקבלים מכתב שחרור וסדרת הנחיות לאחר הניתוח ע"י האח המלווה. לקראת השחרור הרופא המנתח מעדכן על מהלך הניתוח ומסביר גם הוא על המשך הטיפול עד ליום למחרת. בסיום ההליך מקבל המטופל תיק ובתוכו טיפות עיניים להמשך טיפול עפ"י צורך וכן נרתיק עם משקפי שמש המותאמים להרכבה על גבי משקפיים אופטיים אחרים. מומלץ להשתמש בהם מחוץ לבית על מנת להקל על החשיפה לשמש בימים הראשונים שלאחר הניתוח. זמן קצר לאחר הניתוח השפעת חומר ההרדמה חולף ויתכנו כאבים קלים, ניתן לקחת כדורים לשיכוך כאבים וכדורי שינה להקלה במידת הצורך. הראייה בשעות שלאחר הניתוח בדרך כלל עדיין מעורפלת ומטושטשת.

המשך טיפול ומעקב לאחר ניתוח

המשך הטיפול כולל טיפות עיניים לפי ההוראות שניתנו לאחר סיום הניתוח ועל פי החלטת הרופא המנתח. טיפות הניטלות באופן קבוע (כגון לגלאוקומה) ניתן להמשיך, אלא אם נאמר אחרת. המטופל יוזמן לביקורת במרפאת הרופא המנתח כבר למחרת הניתוח ובהמשך תתקיים ביקורת נוספת כשבוע לאחר הניתוח. בביקורת זו בו תבוצע הערכה אופטית של חדות ואיכות הראיה, קביעת המשך הטיפול ובדיקה נוספת מסכמת כחודש לאחר הניתוח. לאחריה ניתן יהיה להתאים משקפיים על פי הצורך. בימים הראשונים לאחר הניתוח שכיח שהראיה מעורפלת ולעיתים בגווני ורוד-סגול. בשבוע הראשון יש להימנע משפשוף העין ולכן אנו ממליצים להשתמש בלילה במגן הפלסטי. כמו כן, כדאי להימנע מהרטבת העין ומרחצה בים, בבריכה ובמקורות מים באופן כללי בימים שלאחר הניתוח. משקפי השמש שניתנו מותאמים גם להרכבה על גבי משקפיים אופטיים, ונועדו להקל על החשיפה לשמש אך אין הכרח להרכיבם. כשבוע לאחר הניתוח: במרבית המקרים ניתן לחזור לפעילות יום-יומית רגילה ללא הגבלה. מותר לקרוא, לצפות בטלוויזיה ובנייד, לבשל, לטייל ועוד. במידה ויש תחושת גרד, גוף-זר או "חול" בעיניים זוהי תופעה שכיחה לאחר ניתוח ואינה מעידה על בעיה חריגה. במקרה זה מומלץ ליטול טיפות תחליפי דמעות ללא מגבלה. חשוב לשים לב, לא ניתן להסיק על הצלחת הניתוח על פי התוצאה המיידית. ראיה מיטבית תושג לאחר התאמת משקפיים, בדרך כלל עד חודש וחצי לאחר הניתוח. במידה ונבחרה אחת הטכניקות להורדת התלות במשקפיים שתוארו מעלה (מונו-וויז'ן, עדשות מולטי פוקאליות או עדשות עם עומק שדה מוגבר) לעיתים נדרש מעט יותר זמן עד להסתגלות של מערכת הראייה לאופטיקה החדשה והגעה לראייה מיטבית.

תוצאות צפויות לאחר ניתוח קטרקט

ניתוח קטרקט הינו אחד מהמוצלחים ברפואה וסיכויי ההצלחה בו עומדים על כ- 95-98%. זהו ניתוח אלקטיבי לשיפור איכות החיים ואכן הוא משפר את איכות הראייה והחיים של המטופלים ברוב המוחלט של המקרים. את השיפור הזה מרגישים בדרך כלל כבר ימים בודדים אחרי הניתוח. עם זאת, חשוב לזכור שכמו בכל התערבות ניתוחית, גם לניתוח הקטרקט יתכנו סיבוכים. הסיבוכים האפשריים כוללים זיהום תוך עיני, פגיעה בשקיפות הקרנית, דימום, התפתחות קרעים והפרדות רשתית, בצקת ברשתית, מיקום לא תקין של העדשה המושתלת ועוד. גורמי סיכון ידועים כוללים קוצר ראיה גבוה, מחלות כגון סוכרת ומחלות עיניים נלוות. למירב הסיבוכים קיים טיפול יעיל וניתן לתקנם, ואילו פגיעה משמעותית בראיה עד כדי עיוורון הינה נדירה ביותר. יש לזכור שבמידה וקיימת מחלה אחרת בנוסף בעין כגון: גלאוקומה, עין עצלה, מחלת קרנית, מחלת רשתית או פגיעה בעצב הראייה, גם לאחר ניתוח מוצלח ביותר עדיין השיפור הראייה כנראה יהיה חלקי בלבד. בתקופה הראשונה לאחר ניתוח הקטרקט חשוב מאד להקפיד על ההנחיות של הרופא המנתח, לטפטף את הטיפות ולהגן על העין. בתקופה זו ההתאוששות של הראייה הינה הדרגתית, כאשר תחושת יובש, חוסר נוחות וגירוי קל הם חלק טבעי מהתהליך. לרוב הראייה משתפרת בצורה משמעותית במהלך השבוע הראשון לאחר הניתוח. פניה דחופה לבדיקת רופא נדרשת במקרה של כאבים חזקים, ירידה בראייה או אודם משמעותי.

עדשות פרמיום

השתלת עדשות תוך עיניות בניתוח קטרקט

בניתוח הקטרקט מושתלת עדשה תוך - עינית מלאכותית הנפרשת בתוך העין ומקובעת בקופסית העדשה, במקום בו הייתה העדשה הטבעית. העדשה המלאכותית הסטנדרטית המושתלת בניתוח קטרקט הינה חד-מוקדית, מונו-פוקאלית, המאפשרת לראות חד במוקד אחד בלבד. כלומר, אם הראיה לאחר הניתוח תהיה ברורה לרחוק, יהיה צורך במשקפיים לקריאה ולטווח הביניים (צפייה במסך מחשב), ולהפך. ישנן מספר דרכים בהן ניתן להוריד את התלות במשקפיים לאחר הניתוח, אך חשוב להבין שמדובר על הורדת התלות במשקפיים ולא על ביטול התלות הזו לחלוטין. בכל שיטה שלא תיבחר ייתכן שיהיה צורך במשקפיים לפעולות מסוימות. לדוגמא - ייתכן שלא יידרשו משקפיים לנהיגה, צפייה בטלוויזיה ועבודה מול מחשב, אבל כן לקריאת ספר במיטה. לכל אדם צרכים שונים, אורח חיים שונה והרגלים שונים. בשיחת ההכנה לניתוח חשוב להתעכב על צרכי המטופל במטרה לבחור את העדשה שתאפשר את איכות החיים הגבוהה ביותר, על ידי חופש ממשקפיים במקומות בהם הם חשובים במיוחד לכל מטופל ומטופל.

שיטת מונוויז'ן Monovision

לאיכות ראיה מיטבית ומותאמת אישית ניתן לבחור בהשתלת עדשות מתקדמות בניתוח קטרקט, המכונות "עדשות פרימיום". עדשות אלו מפחיתות את התלות במשקפיים לקרוב ולרחוק ואת בעיית האסטגמטיזם.

עדשות מולטי פוקליות

קיימות כיום עדשות פרימיום רב-מוקדיות המעניקות ראייה למספר מוקדים: לטווח הרחוק (טלויזיה), הבינוני (מחשב) ולקרוב (טלפון נייד). מטרת עדשות אלו היא לשפר את איכות הראייה וגם את איכות החיים, וכן להוריד משמעותית את התלות המטרידה במשקפיים. לאחר ניתוח קטרקט עם עדשות פרימיום כ- 80-90% מהמנותחים אינם זקוקים כלל למשקפיים. יתר המנותחים נעזרים לעיתים במשקפיים, אך גם אצלם יורדת משמעותית התלות במשקפיים. לעיתים קיימת לאחר הניתוח תחושה של ראיית הילות סביב מוקדי אור או סנוורים המופיעים לרוב בלילה. אלו דועכים עם הזמן וברוב המוחלט של המקרים אינם מפריעים קלינית. עדשות תוך-עיניות מולטי פוקליות מתאימות גם לאלה שלא הסתדרו עם עדשות מולטי פוקליות במשקפיים מאחר ומדובר באופטיקה שונה לחלוטין. חשוב מאד לזכור שעדשות מתקדמות אינן מתאימות לכל אחד ועל כן דרושה הערכה קפדנית לפני החלטה על השתלתן. עדשות EDOF (Extended Depth Of Focus) הן סוג נוסף של עדשות עם טווח מוקד מוגדל המאפשר ראייה יעילה לטווח רחוק עד בינוני. לעדשות אלה סיכוי נמוך יותר לתופעות לוואי אופטיות, ולכן ניתן להשתילן במקרים בהם עדשות אחרות אינן מומלצות.

עדשות טוריות לתיקון צילינדר

לרבים באוכלוסייה מבנה הקרנית הוא אליפטי, דמוי חצי ביצה הגורם לעיוות התמונה המתקבלת במוח. זהו מצב שכיח הקרוי "אסטיגמטיזם" המתוקן באמצעות "צילינדר" במשקפיים. קיימות כיום עדשות תוך-עיניות "טוריות" המתקנות את העיוות האופטי ומאפשרות ראייה חדה גם ללא משקפיים. תיקון טורי יכול להיות על גבי עדשה חד מוקדית, רב-מוקדית (מולטי פוקאלית) או עדשה עם עומק שדה מוגבר. לתוצאות אופטיות מיטביות לאחר הניתוח מומלץ לשקול להשתיל עדשה טורית בכל חולה שיש לו אסטיגמטיזם סדיר, מעל לגודל מסוים.

התאמת סוג העדשה לצרכי המטופל

לצורך קביעת סוג וכוח העדשה המותאמת לכל מנותח יש צורך בבדיקת התאמה לעדשות פרימיום. זוהי סדרת בדיקות דימות הכוללות מדידות במספר מכשירים שונים ומגוונים, לרבות ביומטריה עינית, מיפוי קרנית, מיפוי רשתית, בדיקת ראיה ועוד. לאחר ביצוע הבדיקות כל התוצאות מועברות למרכז החישובים, בו מתבצע החישוב ונקבע סוג העדשה המתאימה ביותר עבור המטופל, לרבות ניבוי תוצאת הראייה הטובה ביותר לאחר הניתוח וקביעת הטכניקה הניתוחית המומלצת. לצורך קביעת סוג וכוח העדשה המותאמת לכל מנותח יש צורך בבדיקת התאמה לעדשות פרימיום. זוהי סדרת בדיקות דימות הכוללות מדידות במספר מכשירים שונים ומגוונים, לרבות ביומטריה עינית, מיפוי קרנית, מיפוי רשתית, בדיקת ראיה ועוד. לאחר ביצוע הבדיקות כל התוצאות מועברות למרכז החישובים, בו מתבצע החישוב ונקבע סוג העדשה המתאימה ביותר עבור המטופל, לרבות ניבוי תוצאת הראייה הטובה ביותר לאחר הניתוח וקביעת הטכניקה הניתוחית המומלצת. בדיקת התאמה לעדשות פרימיום מתבצעת במרכז עדשות הפרימיום של עין טל. המרכז הינו חלוץ ומוביל ברמה בינלאומית בבדיקות התאמה ובחישובי עדשות לקראת ניתוחי קטרקט עם השתלת עדשות מתקדמות כגון: עדשות מולטי-פוקאליות מסוגים שונים, עדשות טוריות (לתיקון אסטיגמטיזם) ועדשות משולבות (מולטי-פוקאליות-טוריות). הבדיקות במרכז מבוצעות על ידי צוות אופטומטריסטים מיומן ומקצועי ובאמצעות מספר מכשירים המתקדמים ביותר בתחום. יש לזכור שעדשות מתקדמות אינן מתאימות לכל אחד ועל כן דרושה הערכה קפדנית לפני החלטה על השתלתן. הערכה זו מתבססת על ההכרות עם צרכיו הספציפיים של המטופל וכוללת שיחת תיאום ציפיות, בדיקה מדוקדקת במרפאה, והדמיה טובה של כל מבני העין עם מכשור מתקדם. ההחלטה על השתלת עדשות פרמיום מתבצעת בדיון עם הרופא המנתח. יש לדעת כי עדשות הפרימיום מורכבות יותר מהעדשות הרגילות ועלותן יקרה יותר בהתאם, ועל כן לבעלי ביטוח יש השתתפות עצמית גבוהה יותר.

מטופלים יקרים,

לרגל חג הפסח, מוקד זימון התורים יהיה סגור.

נחזור לפעילות מלאה בחול המועד, ביום ב', בתאריך 14/4 בשעה 8:00 בבוקר.

בברכת חג פסח שמח ובריאות איתנה.

צוות המרכז הרפואי עין טל