מרכז בדיקות התאמה לעדשות פרמיום

בעין טל הוקם "מרכז פרמיום" המתמחה בבדיקות התאמה ובחישובי עדשות לקראת ניתוחי קטרקט עם השתלת עדשות מתקדמות. המרכז הינו חלוץ ומוביל ברמה בינלאומית בתחום ומתמחה בחישובי עדשות מולטי-פוקאליות מסוגים שונים, עדשות טוריות (לתיקון אסטיגמטיזם) ועדשות משולבות (מולטי-פוקאליות-טוריות). כמו כן, במרכז מתבצעים חישובי עדשה למקרים מורכבים, כגון: מיופיה והיפראופיה גבוהה, מחלות קרנית פתולוגיות, קרטוקונוס, מקרים לאחר ניתוחי רפרקציה ועוד. 
הבדיקות מבוצעות על ידי צוות אופטומטריסטים מיומן ומקצועי ובאמצעות המכשור המתקדם ביותר. הבדיקות כוללות סדרת מדידות במספר מכשירים שונים, לרבות ביומטריה עינית, מיפוי קרנית, מיפוי רשתית, בדיקת ראיה ועוד. לאחר הבדיקות מתבצע במרכז עיבוד של הנתונים וחישוב כוח עדשה, כל זאת לשם שיפור הדיוק וקביעת הטכניקה המומלצת בעבור כל מטופל. 
מרכז הפרמיום בעין טל הינו אחד המרכזים המוערכים והמוכרים בזירה הבינלאומית ומנהליו מרצים ומפרסמים מאמרים מקצועיים בתחום. עד היום בוצעו במרכז הפרמיום במרכז הרפואי עין טל מעל ל-10,000 חישובי עדשות. 

עדשות תוך עיניות​

העדשה העכורה שמסירים בניתוח קטרקט מוחלפת בעדשה מלאכותית וזכה, אשר מקנה את הכוח האופטי לעין. כוח העדשה מותאם לכל מטופל על פי המדידות המבוצעות לו טרם הניתוח. העדשה המלאכותית הסטנדרטית הינה עדשה חד-מוקדית (מונו-פוקאלית) והיא בעלת מרחק מוקד אחד בו רואים חד. כלומר, אם הראיה לאחר הניתוח תהיה ברורה לרחוק, יהיה צורך במשקפיים לקריאה ולטווח הביניים (צפיה במסך מחשב), ולהפך. קיימות כיום עדשות תוך עיניות מתקדמות (המכונות: "עדשות פרמיום") אשר מושתלות במהלך ניתוח הקטרקט, ומטרתן היא להפחית בצורה משמעותית את התלות במשקפיים לאחר הניתוח.

עדשות מולטי-פוקאליות (רב מוקדיות)

עדשות המעניקות ראיה למספר מוקדים: לרחוק ולקרוב ("בי-פוקאליות") ואף למרחק הביניים ("טרי-פוקאליות"). כ-90% מהמנותחים בקטרקט עם עדשות מולטי-פוקאליות אינם זקוקים כלל למשקפיים לאחר הניתוח והשאר נעזרים בהם לעיתים, אך גם אצלם יורדת משמעותית התלות במשקפיים. יש לזכור כי העדשות המולטי-פוקאליות אינן מתאימות לכל אחד, ועל כן דרושה הערכה קפדנית לפני החלטה על השתלתן.

אילו בדיקות צריך לבצע ומה נדרש לביצוען?

אם הנך מועמד.ת להשתלת עדשות מולטי-פוקאליות, לאחר הבדיקה הקלינית יתכן כי ימליץ לך הרופא המנתח להגיע למרכז הפרמיום שלנו. במרכז תקבע לך בדיקת התאמה לעדשות פרימיום הכוללת מדידות ביומטריה במספר מכשירים שונים, מיפויי קרנית, מיפוי רשתית, בדיקת ראיה ועוד. לאחר מכן יבוצע עיבוד הנתונים וחישוב כוח העדשה, ולפיהם יחליט הרופא לגבי סוג העדשה המומלצת.

צריכים לעבור ניתוח קטרקט ומתלבטים לגבי השתלת עדשות מולטי-פוקאליות?

עדשות תוך עיניות מולטי-פוקאליות המושתלות בניתוח קטרקט פותחו על מנת להפחית את התלות במשקפיים לאחר הניתוח ולשפר את איכות חייו של המטופל. עדשות אלו שייכות למשפחת "עדשות הפרמיום" ומאפשרות ראיה חדה לטווח רחב של מרחקים. לדוגמה, העדשה הטרי-פוקאלית נותנת מענה לראיה לרחוק, לביניים ולקרוב, וזאת בשונה מעדשה סטנדרטית אשר באמצעותה ניתן לכוון את הראייה למוקד אחד בלבד. 

העדשות המולטי-פוקאליות יכולות להתאים גם לאלו אשר לא הסתדרו עם משקפיים מולטי-פוקאליים מאחר שמדובר באופטיקה שונה לחלוטין, אך יש לזכור כי הן אינן מתאימות לכל אחד. מניתוח נתונים במרכז הרפואי עין טל עולה כי 23% מהמטופלים שהיו מועמדים להשתלת עדשה מסוג זה נמצאו פחות מתאימים והוחלט להשתיל להם עדשה מסוג אחר. לכן, אנו ממליצים על הערכה מדוקדקת וקפדנית לפני השתלתן. 

חשוב לדעת כי כיום קיים מגוון רחב של עדשות המאפשר לנו להציע לכל מטופל.ת את העדשה המתאימה ביותר עבורו.ה.  התאמת העדשה מבוססת על צרכי המטופל ואורח חייו, על מבנה העין שלו ועל נתוני הבדיקות שביצע. למידע נוסף.

עדשות טוריות לתיקון אסטיגמטיזם ("תיקון צילינדר")

אסטיגמטיזם הוא מצב בו מבנה הקרנית איננו עגול בצורה מושלמת, אלא אליפטי (דמוי ביצה), הגורם לעיוות התמונה המתקבלת במוח. אסטיגמטיזם משמעותי הינו מצב שכיח באוכלוסייה ומתוקן בעזרת "צילינדר" במשקפיים. קיימות כיום עדשות תוך-עיניות "טוריות", אשר תיקון הצילינדר מוטבע בתוכן, ובעזרתן ניתן לתקן את העיוות האופטי, ובכך לאפשר ראיה חדה ללא משקפיים לאחר ניתוח הקטרקט גם לאלה הסובלים מאסטיגמטיזם. חשוב לציין כי השתלת עדשות טוריות איננה מתאימה לכל מי שיש לו מבנה קרנית אסטיגמטי, ולכן לבדיקות הקדם ניתוחיות חשיבות מכרעת לקראת השתלתן.

אילו בדיקות צריך לבצע ומה נדרש לביצוען?

אם הנך מועמד.ת להשתלת עדשות טוריות, לאחר הבדיקה הקלינית יתכן כי ימליץ לך הרופא המנתח להגיע למרכז הפרמיום שלנו, בו תקבע לך בדיקת התאמה לעדשות פרימיום הכוללת מדידות ביומטריה במספר מכשירים שונים, מיפויי קרנית, בדיקת ראיה ועוד. לאחר מכן יבוצע עיבוד הנתונים וחישוב כוח העדשה, ולפיהם יחליט הרופא לגבי סוג העדשה המומלצת.

מטופלים יקרים,

לרגל חג הפסח, מוקד זימון התורים יהיה סגור.

נחזור לפעילות מלאה בחול המועד, ביום ב', בתאריך 14/4 בשעה 8:00 בבוקר.

בברכת חג פסח שמח ובריאות איתנה.

צוות המרכז הרפואי עין טל