הזרקות תוך עיניות
אופן הטיפול בהזרקה תוך עינית
פעולת ההזרקה נעשית בתנאים סטריליים, ותחת הרדמה מקומית של שטח העין – ע"י טיפול או ג'ל. אלחוש זה מספיק לביצוע הפרוצדורה, שאורכה הכולל הוא דקות ספורות. משך פעולת ההזרקה עצמה הוא שניות בודדות, והיא אינה כרוכה בכאב. אמנם ניתן לבצע את הפעולה במרפאה, אולם במרכז הרפואי עין טל היא מבוצעת בחדר ניתוח על מנת להבטיח שמירה מקסימלית על סטרליות הפרוצדורה. בהזרקה תוך עינית מוזרקת תרופה לחלל הזגוגית, שנשארת בעין ופועלת את פעולתה על הרשתית לטיפול במחלה עבורה ניתן הטיפול. החומרים העיקריים המוזרקים לזגוגית לטיפול במחלות רשתית הן תרופות מקבוצת מעכבי-VEGF (אבסטין, לוסנטיס, איליאה, ביאוביו או ואביזמו) או סטרואידים (אוזורדקס או טריאמצינולון אצטוניד). טיפול בנמ"ג מבוסס על תרופות מעכבות-VEGF בלבד, והטיפול בבצקת מקולרית סוכרתית ובצקת מקולרית משנית לחסימות בוורידי הרשתית יכול לכלול גם תרופות אלו וגם סטרואידים.
ביקורת ומעקב לאחר הזרקה תוך עינית
מומחה הרשתית קובע את תדירות ההזרקות, המרווח ביניהן, וסוג התרופה המוזרקת, ומטפל בהתאם למצב הרשתית בכל מקרה. במידה ותרופה מסוימת לא מביאה לשיפור, היא מוחלפת באחרת. במידה והתגובה טובה, בדרך כלל מגדילים את המרווחים בשאיפה להגיע להפסקה של ההזרקות. ברוב המקרים המרווח בין ההזרקות הוא של חודש, ובמידה והתגובה טובה הוא מוגדל בהדרגה.
תופעות לוואי אפשריות של הזרקה תוך עינית
תופעות לוואי נפוצות לאחר הזרקה כוללות אודם מקומי בעין, תחושת גירוי ולפעמים ראיית נקודות או עיגולים שחורים. תופעות אלה אינן מסוכנות ובד"כ חולפות תוך ימים ספורים. הזרקה תוך עינית אינה ניתוח, ולכן ההחלמה ממנה קלה ומהירה, ואין צורך בנטילת טיפות. חשוב להדגיש, כי במידה ולאחר הזרקה תוך עינית חלים ירידה משמעותית בראייה, אודם ניכר או כאב עז – יש לפנות בהקדם לבדיקה דחופה על מנת לשלול זיהום תוך עיני. זהו סיבוך נדיר אך קיים.