רשתית

שיתוף:

רשתית העין

לרשתית תפקיד חשוב בהעברת התמונה של העולם החיצוני למוח. ישנן מחלות רבות שעלולות לפגוע בתפקוד הרשתית. הפרדות זגוגית עלולה לגרום לקרעים ברשתית, שעלולים להתקדם להפרדות רשתית שעלולה לגרום לאובדן ראייה. ניוון רשתית הינו הסיבה העיקרית לפגיעה בלתי-הפיכה בראייה מעל גיל 50, ומחלת הסוכרת הנפוצה מאוד גם היא עלולה לפגוע ברשתית. בכל מקרה של מחלת רשתית מומלץ להיבדק ע"י מומחה רשתית שידע להמליץ על בדיקות דימות מתאימות, ולאבחן את המחלה. 

 

חשוב להבין, אבחון מוקדם מוביל לטיפול נכון, לשימור הראייה ואף לשיפורה בטווח הארוך. המרכז הרפואי עין טל מציע את כל מכלול הבדיקות ומיטב שיטות האבחון והטיפול במחלות.

שאלות ותשובות בנושא רשתית

הבזקי אור ונקודות שחורות הם הסימנים האופייניים להפרדות זגוגית. זוהי תופעה טבעית שמתרחשת בבגרות, ובה הזגוגית ניתקת מהרשתית. חשוב לפנות לבדיקה על מנת לשלול התפתחות של סיבוכי התופעה, כגון קרעים ברשתית או הפרדות רשתית.
פגיעה ברשתית יכולה להתבטא במגוון דרכים, כולל טשטוש ראייה, עיוות (ראיית קווים ישרים כעקומים או מעוקלים), או אובדן חלק משדה הראייה. מחלות רשתית אינן גורמות לכאב או שינוי חיצוני במראה העין.
מחלת ניוון הרשתית עלולה להתחיל בכל אדם מעל גיל 50, והסיכון גבוה יותר במידה ויש רקע של המחלה במשפחה. החל מגיל 50 מומלץ להבדק מדי שנה ע"י רופא עיניים, וכמובן בכל מקרה של ירידה בראייה.
מחלת הסוכרת הינה נפוצה מאוד, והסובלים ממנה עלולים לסבול מפגיעה ברשתית שתגרום לירידה בראייה. הסיבה הנפוצה ביותר לפגיעה בראייה היא התפתחות של בצקת מקולרית סוכרתית, שהיא הצטברות נוזלים בתוך רקמת הרשתית שגורמת לטשטוש ראייה. עם השנים, הנזק לרשתית מתקדם, ובמיוחד בקרב מטופלים שאינם מאוזנים מבחינת הסוכר. אלו עשויים לסבול גם מפגיעות נוספות ברשתית כגון דימומים, הפרדות ואף איסכמיה של הרשתית, שגורמות לירידה משמעותית יותר בראייה, ועלולות להיות בלתי הפיכות.
שאלות ותשובות על עיניים, מחלות ותופעות ראייה ועיניים

הסדרים עם קופות החולים וחברות הביטוח

רופאים מטפלים: