עין טל המומחים לרפואת עיניים

בדיקות דימות

אבחון ובדיקות מתקדמות, בדיקות פרימיום ובדיקות דימות

בדיקות ראיה

בעין טל מרכז בדיקות ודמיות עיניים מהמובילים והמתקדמים בישראל חדרי הבדיקות בעין טל מצוידים במיטב המכשור העדכני והמשוכלל ביותר, ומאפשרים לנו לבצע בדיקות ואבחון מקצועי באיכות וברמה הגבוהה ביותר. הבדיקות מתבצעות על ידי צוות אופטומטריסטים מיומן ומקצועי, אשר מבצע בין היתר מחקרים מקומיים ובינלאומיים אודות טכנולוגיות מודרניות וטכניקות חישוב מתקדמות.

אבחון ובדיקות
טרם ההחלטה על סוג הבעיה, רופא עיניים מומחה לאוקולופלסטיקה יבצע בדיקת עיניים מקיפה וכן בדיקה יסודית של אזור העיניים החיצוני: עפעפיים עליונים ותחתונים, גבות, מבנה ארובת העין ודרכי הדמעות. יתכן כי יבקש לבצע בדיקות נוספות כגון : שדה ראיה – בדיקה רגישה ומדויקת שמטרתה לאתר חסרים בשדה הראייה.

נשמח לעמוד לשירותכם

השאירו פרטים ואנו ניצור איתכם קשר

בעין טל הוקם "מרכז פרמיום" אשר מתמחה בבדיקות קדם ניתוחיות ובחישובי עדשות תוך עיניות לקראת ניתוח קטרקט.

חישובי העדשות במרכז מתבצעים בהתאם לבקשת הרופא המנתח, וזאת לאחר שהמטופל עובר בדיקה יסודית, הכוללת מדידות במספר מכשירי דימות שונים.
במרכז מתמחים בחישובים לעדשות תוך-עיניות מתקדמות כגון: עדשות מולטי-פוקאליות, עדשות טוריות, עדשות משולבות , וכן בחישובי עדשות למקרים מורכבים.  לפרטים נוספים על עדשות פרמיום: הבשורה המהפכנית בניתוחי הקטרקט

מהן עדשות הפרמיום?

העדשה המלאכותית הסטנדרטית אשר מושתלת בניתוח הקטרקט הינה עדשה מונו-פוקאלית (חד-מוקדית), אשר באמצעותה ניתן לכוון את הראייה למוקד אחד, דהיינו: לרחוק או לקרוב. לפיכך, במקרים בהם מכוונת הראייה למרחק, יש צורך להשתמש במשקפי קריאה בכדי לראות טוב מקרוב, ולהפך.

עבור מטופלים רבים התלות במשקפי הקריאה נתפסת כבעייתית וכמגבילה, ובכדי להתמודד עם בעיה זו פותחו עדשות תוך-עיניות מולטי-פוקאליות (רב-מוקדיות), המאפשרות ראייה חדה לטווח רחב של מרחקים. עדשות אלה שייכות למשפחת "עדשות הפרמיום", אשר מטרתן העיקרית היא הפחתת התלות במשקפיים לאחר הניתוח.

קבוצת העדשות המולטי-פוקאליות כוללת עדשות בי-פוקאליות בעלות שני מוקדי ראייה (רחוק וקרוב), ועדשות טרי-פוקאליות בעלות שלושה מוקדי ראייה (רחוק, מרחק הביניים וקרוב). עדשות מסוג זה יכולות להתאים גם לאלו שלא הסתדרו עם משקפיים מולטי-פוקאליים, מאחר שמדובר באופטיקה שונה לחלוטין, אך יש לזכור כי הן אינן מתאימות לכל אחד, ועל כן דרושה הערכה קפדנית ומדוקדקת לפני החלטה על השתלתן.

בדיקת שדה ראיה ממוחשב (Visual Field) – בדיקה זו הינה רגישה ומדויקת ומטרתה היא לאתר חסרים בשדה הראייה. הבדיקה משמשת לאבחון מחלות עיניים או מחלות אחרות הגורמות לחסרים בשדה הראייה וכן למעקב אחר התקדמות מחלות אלה.

מיפוי קרנית (Corneal Topography) – בדיקה טופוגרפית של הקרנית משמשת לאבחון ומעקב אחר מחלות המעוותות את פני הקרנית, או הגורמות לשינוי צורתה המקורית. מחלות אלה כוללות בין היתר: קרטוקונוס, מצבים לאחר השתלת קרנית, מצבים לפני או לאחר ניתוחים להסרת משקפיים ועוד.

ספירת תאי אנדותל הקרנית (Specular Microscopy) – בדיקה זו נועדה לאבחן בעיות בשכבה הפנימית של הקרנית, וכן מתבצעת לפני ניתוחי קטרקט במקרים מסוימים או לפני השתלת עדשה במקטע הקדמי של העין לצורך הסרת משקפיים.

מדידת עובי קרנית, פכימטריה (CCT) – בדיקה זו מבוצעת לרוב במטופלים הסובלים מגלאוקומה או הנמצאים בסיכון לפתח מחלה זו.

מיפוי רשתית (OCT) – בדיקת ה- OCT מספקת הדמיה של הרשתית ושל עצב הראייה. מטרת הבדיקה הינה אבחון ומעקב אחר מטופלים הסובלים לדוגמה מניוון מרכז הראייה הקשור לגיל נמ"ג,(AMD) מסוכרת או ממחלות רשתית נוספות.

ביומטריה (Biometry)- בדיקה המתבצעת לפני כל ניתוח קטרקט, המודדת פרמטרים שונים בעין, כגון: אורך גלגל העין וכוח התשבורת של הקרנית. בעזרת בדיקה זו ניתן לחשב את כוח העדשה אותה יש להשתיל בניתוח. בעין טל נמצאים מספר מכשירי ביומטריה, מהמתקדמים בעולם (IOL-Master, Lenstar, OA-2000 Tomey).

אולטרסאונד עיני (Ultra-Sound) – בעזרת אולטרה-סאונד עיני ניתן להדגים חלקים שונים של העין ורקמות הסמוכות לה. בדיקה זו מתבצעת במצבים שונים, לדוגמה כאשר קיים דימום בחלל העין המקשה על הרופא לראות את הרשתית, דלקת של דופן העין (סקלריטיס), גידולים תוך עיניים ועוד.

בדיקת לחץ תוך עיני- הלחץ התוך עיני נקבע על- ידי שיווי המשקל בין כמות הנוזל הנוצר בעין לבין כמות הנוזל המנוקז ממנה. עליית הלחץ בעין עלולה לגרום נזק לעצב הראייה ולהופעת מחלת הגלאוקומה, ובכך לגרום לפגיעה משמעותית בראייה.

גלאוקומה הינה מחלת עיניים כרונית שכיחה המהווה את הגורם השני בשכיחותו לעיוורון בעולם המערבי. המחלה מתקדמת בצורה איטית ולרוב אינה כרוכה בכאב או בתסמינים חיצוניים, ולכן מכונה גם "הגנב השקט של הראייה". הוכח כי הפחתת הלחץ התוך עיני מעכבת ואף מונעת בחלק מהמקרים את התקדמות המחלה. עם זאת, המחלה יכולה להופיע גם בערכי לחץ תוך עיני נורמליים.

ערכים התקינים של לחץ תוך עיני הינם: בבני אדם בוגרים נע בין 10 ל־23 מ"מ כספית. בדיקת לחץ תוך עיני מתבצעת לרוב ע"י רופאי עיניים במכשיר הנקרא "טונומטר". ישנם מכשירים נוספים הקיימים בשוק, כגון מכשיר המכונה air puff ומכשירים נוספים המאפשרים את המדידה גם באופן ביתי, בייחוד לצורך מעקב למטופלים החולים במחלת הגלאוקומה. הבדיקה אינה כואבת ואורכת מספר שניות.

Odoro Integration Test